Schrack Technik BH d.o.o., Mostar

Schrack Design

Programska podrška pri svakodnevnom radu

Pripremili smo sveobuhvatan softverski paket pod nazivom Schrack Design. Alat za projektiranje elektro razdjelnika uključujući njegovu kompletnu dokumentaciju. Možete ga koristiti za projektiranje frontalnog izgleda razdjelnika, jednopolnih i višepolnih shema te izradu popisa potrebnih elemenata koje odmah možete i naručiti u našoj internet trgovini.

Schrack Dizajn je softverski alat koji Vam pomaže da brzo i pouzdano dizajnirate niskonaponski razdjelnik prema važećim standardima EN 61439-1, -2, -3 i IEC 890 + A1. Program uključuje kompletne baze podataka Schrack Technik proizvoda (prekidači, sklopni elementi, ormari,.....), koji se redovito ažurira.

Iskoristite ove prednosti:

Projektiranje prema EN61439: Provjerom snage gubitaka Vašeg razdjelnika prema IEC TR 60890 zadovoljavate normu EN61439 (ovu normu mora zadovoljiti svaki novi i adaptirani elektroinstalacijski razdjelnik) - time ste pouzdano na sigurnoj strani.

Trenutni termički proračun: Pri projektiranju elektro razdjelnika program vrši trenutni termički proračun i nadzor porasta temperature unutar razdjelnika. Termički proračun se radi prema normi EN61439. U slučaju prekoračenja dozvoljene vrijednosti temperature uslijedit će upozorenje.

✔ Ventilacija: Ukoliko se prekorači maksimalno dozvoljena temperatura unutar razdjelnika u projekt je moguće dodati ventilacijski sustav. Hlađenje se automatski proračunava i temperatura opada.

Dokaz - dokumentacija: Svi relevantni podaci, informacije o Vašem projektu i izabranim proizvodima kao i označna pločica objedinjeni su u jednom dokumentu spremnom za tisak.

✔ Ispis natpisne pločice: Označnu pločicu iz Vašeg projekta možete bez problema ispisati i nakon toga zalijepiti na razdjelnik.

✔ Popis pozicija i povezna lista: Popis pozicija u strujnom krugu referira se na kataloški broj Schrack proizvoda što naravno olakšava spajanje i montažu. Povezna lista dodatno olakšava održavanje i servisiranje razdjelnika.

Jednostavna narudžba: Definirajte razdjelnik, a mi Vam isporučujemo potrebne Schrack proizvode - jednim klikom dodajte odabrane proizvode u Vašu Schrack košaricu.

Schrack Design možete besplatno preuzeti s naše web stranice. Jedini preduvjet je aktivna registracija na Schrack Internet trgovinu. Po uspješnoj instalaciji program automatski ažurira bazu podataka proizvoda sa svim relevantnim parametrima i spreman je za izradu prvog projekta.

 Ako još nemate svoj korisnički račun to možete učiniti sada:

registrirajte se

 

Ako ste već registrirani korisnik:

Odabir artikala

Baza podataka sadrži više od 10.000 artikala koji se primjenjuju za projektiranje i izradu elektro razdjelnika. Započnite svoj projekt izborom kućišta i nastavite dodavanjem svih potrebnih elemenata iz baze podataka.
U popisu artikala možete prilagoditi potrebne količine.

  Izrada popisa artikala

  U popisu artikala možete projektirati jedan ili više razdjelnika.
  Kroz samo nekoliko klikova možete dodati artikl, zamijeniti isti, mijenjati količine i naravno postaviti konfigurirani razdjelnik.

  Projektiranje frontalnog izgleda

  Simbole izabranih artikala koji ulaze u sastav razdjelnika povucite (drag and drop) jednostavno u prozorčić za projektiranje. Smjestite pojedinačne proizvode i projektirajte frontalni izgled Vašeg elektroinstalacijskog razdjelnika.

  Izradite jednopolnu ili višepolnu shemu Vašeg razdjelnika.
  Simbole artikala koji ulaze u sastav razdjelnika povucite (drag and drop) jednostavno u prozorčić za projektiranje. Različite dodatne funkcije omogućuju profesionalnu izradu sheme. Primjerice, izlazi se mogu jednostavno dopuniti ili umetnuti odgovarajući tekst.

  Izrada termickog proracuna

  Odgovara li projekt normi i trebaju li se komponente prilagoditi, provjeravate klikom na "Proračun zagrijavanja". Dodatno se mogu prilagoditi i temperatura okoline kao i položaj ugradnje razdjelnika.
  Provedbom ovih provjera pouzdano ste na sigurnoj strani.

   EN61439 tiskanje izvješca

   Samo s dva klika možete tiskati projektnu dokumentaciju Vašeg razdjelnika prema IEC TR 60890. U dokumentaciji se nalazi frontalni izgled, shema spajanja, popis artikala i provjera prema IEC 890 + A1.
   Natpisna pločica elektroinstalacijskog razdjelnika je dodatno raspoloživa unutar dokumentacije.

   Izvoz i pohrana

   Sukladno pravnim propisima dokumentacija razdjelnika se mora arhivirati i čuvati 10 godina. Popis artikala i dokumentacija se mogu izvesti ili pohraniti sa samo nekoliko klikova.

   Narudžba potrebnih elemenata

   Kada se elektroinstalacijski razdjelnik složi i prilagodi standardu, sve Schrack proizvode možete jednostavno naručiti putem Internet trgovine. Klikom na košaricu izrađujete popis artikala za kupovinu u Vašem osobnom Schrack Technik korisničkom računu.

   U radu opreme električnih razdjelnika, dio električne energije pretvara se u toplinsku energiju. Snaga električnih gubitaka zagrijava razdjelnik i opremu u njemu. Oprema smije trajno raditi u od proizvodjača definiranim uvjetima temperature okoline. Temperatura okoline opreme u razdjelniku zavisi o snazi gubitaka kao izvoru topline, a svakako i o efektivnom oplošju razdjelnika preko koje se toplina izračuje iz razdjelnika.

   Toplinska snaga koju emitira elektroinstalacijski razdjelnik ovisi o više čimbenika: o efektivnoj veličini gornje površine, o ugrađenim komponentama i o načinu postavljanja razdjelnika. Kućište koje slobodno stoji u prostoru oslobađa više topline nego ono koje je smješteno na zidu ili u niši.
   Propisani uvjeti i proračuni kako izračunati efektivnu površinu razdjelnika ovisno o mjestu njegova postavljanja, regulirani su prema međunarodnoj normi IEC TR 60890 i osnova su za ispunjavanje EN61439. Vi kao električar i Vaša tvrtka dužni ste ispuniti ovu normu.

   Schrack Design novosti u verziji 2.0

   Schrack Design novosti u verziji 1.0.5

   Schrack Design verzija 1.0.3

   Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte