Schrack Technik BH d.o.o., Mostar

IBDN LINE

Upoznajte najnapredniji neoklopljeni sustav na tržištu: IBDN LINE!

IBDN LINE Cat.6A – modularni UTP sustav

IBDN

IBDN LINE je SCHRACK TECHNIK rješenje za neoklopljene 10-gigabitne primjene u ethernet mrežama, a odgovara normi cat.6A EIA/TIA odnosno klasi EA EN 50173.

Zahvaljujući patentiranim tehnologijama kao što su X-bar, Flex Point PCB i MatriX IDC ovaj sustav značajno eliminira problem preslušavanja (tzv. alien crosstalk) i ima velike sistemske rezerve.

Svaka od komponenti prijenosnog kanala 10GX sustava je rješenje koje je dizajnirano iz temelja, a odlikuje ih skup testova i certifikata od strane poznatog laboratorija Intertek ETL.

Ti testovi su potvrdili mogućnost prekoračenja kritične frekvencije za prijenos, koja je navedena u normi za klasu 500 MHz, a ta frekvencija iznosi do 625 MHz za svaku komponentu sustava.

10G kratica obično označava komponente koje su namijenjene za prijenos podatka za 10-gigabitni ethernet.
Dodatni "X" u kratici 10GX, označava cijeli niz ključnih značajki i konstrukcije ovog sustava:
Komponente premašuju zahtjeve za kategoriju 6A i premašuju zahtjeve za 10G prijenos podataka.

Četiri nove tehnologije koje se koriste kako bi se postigla propusnost od 625 MHz:

 • RoundFlex – konstrukcija kabela
  Sistemski kabel se bazira na inovativnoj RoundFlex Design tehnologiji, koja smanjuje vrijednosti Alien Crosstalk tzv. „proizvoljnim“ razmakom između kabela (randomizing).
 • MatriX IDC tehnologija
  MatriX IDC tehnologija je patentirana tehnologija IDC kontakata za priključak instalacijskog kabela, koja eliminira problem preslušavanja na bližem kraju između modula.
 • X-Bar matrica za pozicioniranje parica kabela
  X-Bar je konstrukcija (matrica) koja precizno pozicionira svaku UTP paricu koja se spaja na IDC kontakte 10GX modula.
 • FleX point – tehnologija tiskane pločice modula
  FleXPoint-PCB (tiskana pločica) je patentirana tehnologija gdje se kontakti s tiskalne pločice u kućištu modula direktno spajaju na kontaktne točke utikača. Takva trenutna kompenzacija vodi do izvanredno malih vrijednosti preslušavanja među paricama do frekvencije od 625 MHz.

Štočini IBDN LINE 10GX najnaprednijom 10-gigabitnom UTP tehnologijom na tržištu?

10 GX rješenje se ne bazira samo na poboljšanju ili tuniranju elemenata, nego na kompletno novoj konstrukciji komponenti kanala za prijenos podataka.

Svaki pojedini parametar se u pristunosti ispituje u specificiranom području do 500 MHz. Time je 10GX sustav jedan od najnaprednijih 10-gigabitnih ethernet rješenja na današnjem tržištu.